(VIDEO) PSD numără zilele Guvernului Cîțu. Moțiunea de cenzură, votată săptămâna viitoare

Social-democrații au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Marcel Ciolacu spunea, aseară, că a discutat cu mai mulți colegi din parlament care i-au promis susținere. De cealaltă parte, premierul Cîțu a declarat că nu se așteaptă ca cineva să voteze cu PSD.

Marcel Ciolacu susține că există semnale că și parlamentari din PNL ar vrea să voteze moțiunea de cenzură pe care social-democrații o vor depune împotriva Guvernului.

„Am discutat cu mai mulți colegi din parlament și nefiliați, cu cei de la AUR și cu alți colegi dispuși să semneze această moțiune de cenzură. Este pentru prima dată când are șanse o moțiune de cenzură la numai șase luni de la alegerile generale. Datorată Guvernului și promisiunilor neonorate”, a declarat liderul PSD.

De cealaltă parte, premierul Florin Cîţu afirmă că nu se aşteaptă ca vreun parlamentar al coaliţiei să voteze moţiunea de cenzură, cu atât mai puţin dintre colegii săi de partid.

„Nu ar avea cum. Ştiţi foarte bine că, la aceste moţiuni, membrii coaliţiei, Guvernului nu vor vota, noi stăm în bancă şi nu mă aştept să fie cineva care să voteze cu PSD. În momentul în care votezi cu PSD sau cu AUR nu mai eşti membru PNL”, a precizat premierul României.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că doar în mintea premierului Cîțu românii o duc mai bine. Acesta acuză actualul Guvern a înghețat pensii, salarii și alocații pentru copii, iar Planul Național de Redresare și Reziliență ar conține reforme catastrofale și bani foarte mulți pentru clientela politică.

„Guvernul actual este un dezastru pentru români și pentru firmele românești. PNRR-ul este un dezastru. Au fost înghețate pensiile, au fost înghețate salariile, au fost înghețate alocațiile, iar pe partea cealaltă, în planul național pentru redresare și reziliență, vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani foarte mulți pentru clientela lor politică. Românii, în aceste luni, au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîțu, românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, prețul la litrul de benzină a ajuns la șase lei. 70 la sută dintre români spun la acest moment că România merge într-o direcție greșită. Sperăm că printre cei 70 la sută să se găsească și parlamentari ai actualei coaliții de guvernare care să voteze moțiunea noastră de cenzură”, susține Grindeanu.

Marcel Ciolacu a spus că moțiunea împotriva Guvernului urmează să fie votată săptămâna viitoare, în așa fel încât să se încadreze în această sesiune. El a adăugat că, dacă moțiunea de cenzură va trece, PSD este pregătit să vină cu o propunere de prim-ministru și are 10 zile pentru o nouă majoritate.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.8 ° C
19.4 °
16.1 °
48 %
0.5kmh
0 %
Dum
19 °
lun
26 °
mar
16 °
mie
15 °
joi
16 °

Opinii