Recensământ 2022. Se prelungeşte colectarea datelor pentru populaţie

Recensământ 2022. Se prelungeşte colectarea datelor pentru populaţie

Se prelungeşte colectarea datelor pentru recensământul populaţiei până pe 24 iulie, deşi ar fi trebuit să se încheie pe 17 iulie.

Perioada de colectare a datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor) se prelungeşte până în data de 24 iulie 2022, potrivit Hotărârii nr. 12/2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, informează mediafax.ro.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că aproape 47% din populaţia ţintă s-a autorecenzat din 14 martie până în 27 mai, în prima etapă.

Etapa de recenzare pe teren ar fi trebuit să se desfăşoare până în 17 iulie.

Milioane de români nu au completat până acum formularul pentru recensământ, deşi mai sunt 10 zile până la încheierea acestui proces.

Procesul colectării datelor merge greu, recenzorii se lovesc de uşi închise şi de oameni reticenţi şi s-au dat şi primele amenzi pentru cei care nu vor să participe la recensământ.

Sancțiunile în acest caz ajung și la 3.000 de lei, conform legii.

Săptămâna trecută a început recenzarea pe teren, astfel că românii care nu s-au autorecenzat trebuie acum să primească recenzorul şi să răspundă la câteva întrebări.

De asemenea, şi o parte din cei care au făcut autorecenzarea şi nu au răspuns corect sau nu au răspuns la toate întrebările se pot trezi cu recenzoul la uşă pentru a răspunde la întrebările de la Recensământ 2022.

Întrebările din chestionarul de autorecenzare sunt aceleaşi şi pentru cei care vor trebuie acum să respundă recenzorilor, ele nu diferă. Ce trebuie să facă românii este să nu dea răspunsuri eronate, pentru care pot fi amendaţi.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24 ° C
24.1 °
24 °
35 %
7.2kmh
0 %
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii