Recomandările DNSC pentru cei care fac cumpărături online în perioada sărbătorilor Pascale

Recomandările DNSC pentru cei care fac cumpărături online în perioada sărbătorilor Pascale

Autoritățile îi avertizează pe românii aflați în febra cumpărăturilor de sărbători că trebuie să fie atenți să nu cadă în plasa infractorilor cibernetici care își adaptează scenariile la noul context, profitând de graba, neatenţia şi entuziasmul cumpărătorilor.

„Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecvent zilele de sărbătoare pentru a-şi mula scenariile pe noul context, profitând de graba, neatenţia şi entuziasmul cumpărătorilor”, transmite DNSC.

Directoratul afirmă că, pentru a se bucura de sărbători în siguranţă, este important să fie vigilenţi şi să ia următoarele precauţii.

– Cumpăraţi doar de pe site-uri web de încredere. Asiguraţi-vă că adresa URL a site-ului web începe cu „https://” şi că are un simbol de lacăt în bara de adresă. De asemenea, verificaţi recenziile online ale magazinului şi asiguraţi-vă că are o politică de returnare clară.

– Nu faceţi niciodată clic pe linkuri primite prin e-mail sau mesaje text de la persoane necunoscute. Acestea pot duce către site-uri web false concepute pentru a vă fura datele.

– Folosiţi parole diferite pentru toate conturile online. Nu utilizaţi aceeaşi parolă pentru contul dvs. bancar, contul de e-mail şi conturile de social media.

– Fiţi atenţi la ofertele care par prea bune ca să fie adevărate! Dacă un produs are un preţ prea mic, ori promoţia pare prea avantajoasă să fie reală, probabil că este o înşelătorie.

– Nu introduceţi niciodată datele personale sau financiare pe un site web nesecurizat.

– Monitorizaţi-vă conturile bancare pentru activităţi suspecte. Verificaţi extrasele de cont lunar şi raportaţi imediat orice tranzacţie neautorizată.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii