Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a decedat. Odată cu ea s-a stins o parte din strălucirea unei lumi cu care nu ne vom mai întâlni poate niciodată /Video

Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a decedat. Odată cu ea s-a stins o parte din strălucirea unei lumi cu care nu ne vom mai întâlni poate niciodată /Video

UPDATE: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit azi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Odată cu ea s-a stins o parte din strălucirea unei lumi cu care nu ne vom mai întâlni poate niciodată.

Regina Elisabeta a murit la Castelul Balmoral din Scoția. Suverana s-a stins din viață fiind înconjurată de întreaga sa familie. Anunțul a fost făcut pe Facebook, de către oficialii de la curtea regală britanică. „Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”, este mesajul care a apărut pe rețelele sociale.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se afla sub supraveghere medicală, de joi, la Balmoral după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, potrivit BBC.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial. Regina Elisabeta a II-a se află, în aceste zile, la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde s-a întâlnit și cu Liz Truss acum două zile, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru, o decizie fără precedent – toți prim-miniștrii anterior au avut întâlnirea oficială cu suverana la Londra, la Buckingham.

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie. Prințul Charles a ajuns de puțin timp la Castelul Balmoral, iar Prințul William a plecat și el spre Scoția, mai scrie BBC.

Iată câteva date cheie despre Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii 

Regina Elisabeta s-a născut la 21 aprilie 1926, pe strada Bruton nr. 17, Londra, și a fost botezată la 29 mai în același an, în capela privată de la Palatul Buckingham.

Ea a devenit moștenitoare atunci când unchiul ei, Edward al VIII-lea, a abdicat la 11 decembrie 1936, iar tatăl ei a devenit regele George al VI-lea. Avea 10 ani.

S-a căsătorit cu locotenentul de marină Philip Mountbatten, un prinț grec, la Westminster Abbey din Londra, la 20 noiembrie 1947. Au avut patru copii: Prințul Charles (născut în 1948), Prințesa Anne (1950), Prințul Andrew (1960) și Prințul Edward (1964). Philip a murit în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani.

A urcat pe tron după moartea tatălui ei, la 6 februarie 1952, în timp ce se afla în Kenya, într-un turneu regal. Când a urcat pe tron, Iosif Stalin, Mao Zedong și Harry Truman conduceau Uniunea Sovietică, China și Statele Unite, în timp ce Winston Churchill era prim-ministru britanic. A avut sub conducere 15 prim-miniștri. În timpul domniei sale, au existat 14 președinți americani, pe toți i-a întâlnit, cu excepția lui Lyndon Johnson.

În 9 septembrie 2015, ea a depășit cei 63 de ani, 7 luni, 2 zile, 16 ore și 23 de minute pe care stră-stră-străbunica sa, regina Victoria, i-a petrecut pe tron, devenind cel mai longeviv monarh al țării, într-o linie care datează de la regele normand William Cuceritorul, în 1066.

Elisabeta rămâne regina a 15 regate, inclusiv a Regatului Unit, Australiei, Canadei, Noii Zeelande, Jamaicăi, Antigua și Barbuda, Bahamas, Belize, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulelor Solomon, Sfântul Kitts și Nevis, Sfânta Lucia, Sfântul Vincent și Grenadine și Tuvalu.

Și-a sărbătorit Jubileul de Platină – cea de-a 70-a aniversare a domniei cu Jubileul de Platină – în 6 februarie 2022.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
18.5 ° C
19 °
17.7 °
50 %
5.8kmh
20 %
vin
18 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
15 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii