Regiunea București-Ilfov nu va fi carantinată, dar se întărește controlul respectării măsurilor deja implementate

Regiunea București-Ilfov nu va fi carantinată, dar se întărește controlul respectării măsurilor deja implementate

Grupul tehnico-științific din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) a decis să respingă propunerea Institutului Național de Sănătate Publică (I.N.S.P.) privind carantinarea municipiului București și a județului Ilfov, a anunțat, vineri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (D.S.U.), Raed Arafat. În schimb, va fi întărit controlul măsurilor existente la această dată.
„Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului tehnico-științific, în cadrul căruia ne-am consultat pe propunerea INSP de carantinare a București – Ilfov. Hotărârea votată, în majoritatea grupului, a fost de a nu se carantina București – Ilfov. Aceasta va fi propunerea care va merge către CNSU și care, în cursul zilei de astăzi, va fi prezentată miniștrilor și membrilor CNSU, pentru că nu sunt doar miniștri acolo și premierul. Unu – de a nu se institui măsura. Doi – de a se întări toate măsurile de control și de implementare a măsurilor de inspecție care există până acum. Trei – propunerea de a abilita Grupul tehnico-științific și INSP de a veni cu măsuri suplimentare peste cele care există acum”, a declarat Arafat, citat de Agerpres.
Urmăriți mai jos conferința de presă susținută vineri de secretarul de stat în M.A.I., dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andrei Baciu și dr. Simona Pârvu, medic-șef în cadrul INSP:

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
16 ° C
17.2 °
13.9 °
85 %
1kmh
20 %
lun
23 °
mar
24 °
mie
25 °
joi
26 °
vin
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii