Reguli noi în România, pentru administrarea gratuită a vaccinului antigripal

Reguli noi în România, pentru administrarea gratuită a vaccinului antigripal

Se schimbă regulile pentru administrarea gratuită a vaccinului antigripal. Dacă până acum cei îndreptățiți la gratuitate se imunizau direct în cabinetul medicului de familie, de anul acesta trebuie să-l procure din farmacii.

Și să respecte condițiile de păstrare: vaccinul trebuie ținut într-o geantă izoterma până poate fi pus în frigider, potrivit stiri.tvr.ro.

Vaccinul antigripal se găsea până acum în cabinetele medicilor de familie, distribuite prin Direcțiile de Sănătate Publică. Pentru cei care se imunizează gratuit, lucrurile se schimbă anul acesta. Pacientul merge la medicul de familie, iar în baza rețetei vine la farmacie pentru a-și procura vaccinul antigripal. Apoi se întoarce la medic unde i se administrează serul.

Vaccinurile gripale nu vor mai fi cumpărate direct de Ministerul Sănătăţii, ci vor fi procurate printr-un mecanism existent şi în alte state europene, de compensare directă.

Persoanele aflate în grupele la risc nu vor plăti nimic pentru vaccin, iar cele cu vârsta între 50 şi 65 de ani, care nu au boli cronice, vor primi o compensare de 50%. În farmacie vaccinul antigripal costă aproape 60 de lei.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.3 ° C
24.9 °
22.8 °
68 %
2.6kmh
0 %
sâm
37 °
Dum
38 °
lun
36 °
mar
34 °
mie
30 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii