Reguli noi pentru comercianții care vând fructe și legume. Proiect de ordin al preşedintelui ANPC

Reguli noi pentru comercianții care vând fructe și legume. Proiect de ordin al preşedintelui ANPC

Inspectorii de la protecția consumatorilor propun impunerea unor reguli noi pentru comercianții care vând fructe și legume.

Inspectorii pentru protecția consumatorilor propun un ordin care să oblige comercianții să afișeze mai multe detalii despre produsele comercializate la tarabe. În urma unor controale recente la peste o mie de comercianți și producători de fructe și legume, puțin peste 30 au fost găsiți cu marfa în regulă. Propunerile vin ca o soluție pentru a asigura transparența și siguranța cumpărăturilor în piețe.

Un proiect de ordin, aflat în proces de dezbatere publică inițiată de inspectorii pentru protecția consumatorilor, ar putea oferi sprijin clienților care doresc să afle mai multe detalii despre produsele pe care intenționează să le achiziționeze.

În conformitate cu acest ordin, în plus față de denumirea produsului, producătorul, soiul și prețul pe kilogram, comercianții vor fi obligați să afișeze și informații despre calibrul, calitatea și alergenii, acolo unde este necesar, similar cu cerințele impuse deja supermarketurilor, potrivit Știrile ProTv.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii