Reputatul actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață

Reputatul actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață

Reputatul actor Alexandru Arșinel, fost director al Teatrului „Constantin Tănase”, s-a stins din viață joi seară, acesta aflându-se de mai multe zile internat la terapie intensivă. Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate.

În vârstă de 83 de ani, Alexandru Arşinel a murit azi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală.

„În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe.
Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă.
Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, potrivit unui comunicat al spitalului.

În anul 2017, actorul a fost internat pentru probleme cardiace, atunci când i-a fost montat un stent pe o arteră a inimii. Era diagnosticat cu diabet zaharat şi hipertensiune arterială. Alexandru Arșinel a făcut în 2013 un transplant renal la Cluj-Napoca. De asemenea, el a suferit cinci intervenţii la coloană.

Cunoscut, în mod special, pentru filmele, spectacolele şi piesele jucate împreună cu marea actriţă Stela Popescu, Alexandru Arşinel a fost unul dintre cei mai mari actori români de comedie, care a adus contribuţii importante teatrului de revistă, televiziunii şi cinematografiei româneşti. A avut o bogată activitate în teatru, film, televiziune si teatru radiofonic.

Alexandru Arșinel s-a nascut la 4 mai 1939, in localitatea Dolhasca, judetul Suceava. A apărut în sute de emisiuni de divertisment la radio și la toate posturile de televiziune, pe scenele din țară și străinătate, precum și în numeroase producții cinematografice și seriale TV cum ar fi: „Vacanță la mare” – 1962, „Cerul începe la etajul trei” – 1967, „Ultimele zile ale verii” (1976), „Ana și hoțul” – 1981, „Ca-n filme” – 1983, „Vară sentimentală” (1986), „Colierul de turcoaze” (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” – 1987, „Miss Litoral” – 1990, „Băiatul cu o singură bretea” -1991, „A doua cădere a Constantinopolului” – 1994, „Paradisul în direct” – 1997, „Sexy Harem Ada-Kaleh” – 2001, „Războiul sexelor”, 2007 – 2008 sau „Toată lumea din familia noastră” – 2012.

În plus, îndrăgitul actor a realizat dublaje în filme de animație, fiind vocea Ursului Baloo în fimele „Cartea Junglei” („Jungle Book”) și „Cartea Junglei 2” („Jungle Book 2”) și a Șerifului în filmele „Mașini” („Cars”) și „Mașini 2” („Cars 2”). Nu în ultimul rând, Alexandru Arșinel a fost Micul John în „Robin Hood” și maestrul Auguste Gusteau în filmul „Ratatouille”.

Pentru întreaga activitate artistică în teatrul de revistă precum și cea managerială i s-au decernat numeroase premii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
2.8 ° C
3.9 °
1.6 °
85 %
1.5kmh
100 %
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
5 °
mar
5 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii