Robotul ION va avea noi îndatoriri. Precizările ministrului Digitalizării, Bogdan Ivan

Robotul ION va avea noi îndatoriri. Precizările ministrului Digitalizării, Bogdan Ivan

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat, duminică, că robotul ION își face actualizările şi va trece într-o etapă mult mai utilă pentru români. Potrivit oficialului, un modul care va folosi modelul Chat GBT va putea în curând oferi răspunsuri practice cu privire la reînnoirea actelor. 

„Robotul ION se updatează şi trece într-o etapă mult mai utilă pentru români şi tinerii care l-au generat sunt extraordinari. Lucrăm acum la un modul în care folosind modelul Chat GBT să vină cu răspunsuri practice legate de asistenţa pentru reînnoirea documentelor. Dau un exemplu foarte simplu. Vei putea să îl întrebi pe robotul Ion direct de pe telefon: mi-a expirat buletinul ieri, sunt din Sectorul 6, ce trebuie să fac. Iar robotul Ion o să răspundă: online faci programare pentru reînnoirea buletinului după care te deplasezi fizic pe strada X la serviciul de înnoire a documentelor între ora 8 – 14 la ghişeul 3”, a afirmat ministrul Bogdan Ivan, la Digi 24.

Fostul premier Nicolae Ciucă anunța pe 1 martie 2023 un proiect care are rolul de a informa în timp real Executivul cu privire la propunerile, problemele și dorințele românilor, prezentând primul consilier guvernamental care folosește inteligența artificială.

Șeful Executivului de atunci sublinia că este vorba despre un proiect realizat de cetățeni români, anunțând că robotul va primi titlul de consilier onorific al premierului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.9 ° C
16 °
12.2 °
66 %
3.6kmh
0 %
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °
Dum
19 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii