Cum fac românii economie la curentul electric

Urmează o iarnă cu multe bătăi de cap! Mulți români vor fi nevoiți să renunțe la confortul unei locuințe călduroase și luminoase. Și asta pentru că prețurile la energie și gaze au explodat în ultima perioadă. Așa se face că multă lume se gândește acum cum să facă economii.

Dumitru Chisăliță, expert în energie, a declarat la Metropola TV: „La energie electrică există câteva principii importante pe care le putem aborda. Să nu lăsăm sub nicio formă becuri care să fie aprinse atunci când nu avem nevoie de acele becuri, să nu lăsăm în priză acele echipamente tehnologice care au un transformator. În același timp trebuie să avem în vedere că unele din echipamente sunt gândite să funcționeze la o anumită eficiență.”

În plus, folosirea ledurilor ne poate scuti de costurile mari la electricitate. Spre deosebire de cele clasice, ledurile consumă cu 75% mai puțină energie electrică. Iar în cazul centralei termice, este nevoie de un termostat, cu ajutorul căruia putem să menținem temperatura din casă la 22 de grade celsius.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
1.3 ° C
1.6 °
1 °
79 %
3.1kmh
0 %
mie
9 °
joi
9 °
vin
12 °
sâm
6 °
Dum
4 °

Opinii