România va avea primul birou virtual al unui guvern din UE

România va avea primul birou virtual al unui guvern din UE

România va avea primul birou virtual al unui guvern din Uniunea Europeană, cel al Ministerului Digitalizării. Este vorba despre un proiect bazat pe tehnologia AR şi VR.

România se pregătește să lanseze primul birou virtual al unui guvern din Uniunea Europeană, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Antena 3 CNN. Cercetătorii îşi pot depune proiectele în acest spaţiu virtual, iar invenţiile pot fi văzute şi de investitori.

„Deduceri fiscale pentru cei care investesc în cercetare şi în această formă este evident că orice companie care vrea să fie pe piață, care vrea să fie competitivă pe o piață mondială, investește AI și îmi doresc ca România, da, să fie, să fie în top acolo, aducând cât mai mulți bani privați în acest ecosistem.
Sunt multe de făcut, dar începem cu pași mărunți și sper eu siguri, pentru care vor merge și dincolo de mandatul pe care îl am eu la minister și care vor da un semnal puternic întregii piețe a Europei și chiar mondiale.

Pentru că am demarat proiecte serioase cu Japonia, Coreea de Sud, Emiratele arabe, Israel, țările europene dezvoltate, luăm ce e bun de peste tot, alegem ce se pliază în România și nu inventăm noi apa caldă, dar luăm lucruri care sunt validate, facem proiecte pilot şi le punem în practică”.

„Cel mai important, o știre în premieră dată la dvs. la Antena 3 faptul că o să lansăm în această primăvară primul birou virtual al vreunui guvern din Uniunea Europeană, cel al ministerului nostru în care lansăm platforma de inovare a României.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că cea mai nouă tehnologie de realitate augmentată și virtuală care acum e doar Emiratele Arabe și în Singapore și încă într-una sau două state dezvoltate din lume va fi adusă în România cu un scop foarte simplu, în baza unui parteneriat pe care l-am încheiat cu o companie cu capital românesc, dar care este lider pe acest segment în Emiratele Arabe Unite, să punem tot ce înseamnă inovația din România într-un singur loc, de la proiectele mici are studenților, ale profesorilor, ale freelancerilor, până la cele ale universităților, ale institutiilor, ale companiilor, într-un singur loc în care pot să fie văzute în această nouă tehnologie de către investitori din toată lumea, de către potențiali parteneri de cercetare din toată lumea, care să poată să vină să investească”, a declarat la Antena 3 CNN Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan.

„În luna martie o să avem varianta demo și test, ca să putem să o calibrăm.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.1 °
17.8 °
50 %
4.1kmh
0 %
mar
18 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii