Românii, campioni la shopping impulsiv, mai ales de sărbători

Românii, campioni la shopping impulsiv, mai ales de sărbători

Paștele înseamnă sărbători în familie, dar și cumpărături în exces, mese îmbelșugate – și, de multe ori, toate se traduc în risipă alimentară. Peste 2,5 milioane de tone de alimente ajung la gunoi în fiecare an în țara noastră, potrivit statisticilor. De aici, 20% reprezintă mâncare gătită, urmată de fructe, legume și pâine.

„Shopping-ul impulsiv cu care ne-am obișnuit de fiecare dată până la urmă duce și la această risipă (…). Dacă ne uităm pe Eurostat, suntem campioni și la risipă alimentară, dar suntem campioni și din punct de vedere al stării proaste de viață, al unei calități a vieții foarte slabe”, a declarat președintele Infocons, Sorin Mierlea, pe B1 TV.
„Când discutăm despre sărbători, cumpărăm foarte mult și nu ne uităm întotdeauna la termenul de valabilitate. Mulți dintre români în continuare se duc către zona aceasta a ofertelor de 3 la preț de 2, care de multe ori au un termen de valabilitate foarte scăzut, sau, cum este Paștele, cumpărăm foarte mult și nu avem unde să depozităm în condiții corespunzătoare produsul respectiv, și ne trezim că acele produse s-au stricat, nu mai pot fi consumate și le aruncăm”, a adăugat Sorin Mierlea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii