Românii i-au ales pe cei 33 de reprezentanți în Parlamentul European

Românii i-au ales pe cei 33 de reprezentanți în Parlamentul European

Românii și-au ales reprezentanții în Parlamentul European. Alegeri europarlamentare au avut loc în toate state membre ale Uniunii Europene în acest sfârșit de săptămână.

Parlamentul European este format din 720 de europarlamentari, reprezentanți ai celor 450 de milioane de cetățeni UE. Romania va avea 33 de reprezentanți în Parlamentul European.

Prezenţa la vot LIVE pe pagina Autorităţii Electorale Permanente.

ACTUALIZARE Ultimele rezultate primite de la BEC, de la ora 24.00, privind procentele obținute la alegerile europarlamentare, conform exit poll-ului de la ora 22.00:

 

Votarea în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European a început, duminică, 9 iunie 2024, la 17:00, ora României, și în ultimele secții, cele organizate în Vancouver (Canada) și pe coasta de Vest a SUA (Los Angeles, Anaheim, San Diego, Sacramento, San Francisco, Las Vegas, Phoenix, Portland, Seattle), anunță Ministerul Afacerilor Externe.

La aceeași oră, votarea s-a încheiat în 15 secții de votare organizate în Australia și Noua Zeelandă (Canberra, Melbourne, Adelaide, Perth, Sydney, Surfers Paradise, Auckland), China (Beijing, Shanghai, Hong Kong), Singapore, Malaysia, Japonia, R. Coreea și Filipine. Procesul electoral s-a derulat în condiții normale, fără a fi necesară prelungirea programului de votare.

Lista secțiilor de votare din străinătate poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea dedicată alegerilor (https://www.mae.ro/…/lista_sectiilor_de_votare_9_iunie…).

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
36 °
32.8 °
32 %
3.1kmh
0 %
lun
34 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii