Românii stau cel mai mult la serviciu dintre europeni

Românii stau cel mai mult la serviciu dintre europeni

În comparaţie cu media din Uniunea Europeană, românii ar munci cu peste trei ore mai mult.

Media Uniunii Europene arată că un cetățean al spațiului comunitar dedică serviciului puțin peste 36 de ore pe săptămână. Cel mai încărcat program il au grecii, care lucrează aproape 40 de ore, urmați de români 39,5 ore și de polonezi 39,3 ore.

La polul opus se află Olanda, ai cărei cetățeni lucrează 32,2 ore/săptămână. Olanda este urmată de Austria – 33,6 și Germania – 34 de ore/săptămână.

La o privire pe harta europeană, se vede foarte clar faptul că estul continentului, de la țările baltice și până în Grecia, muncește mai mult decât jumătatea de vest.

La o analiză pe domenii de activitate, agricultorii europeni muncesc cel mai mult și sunt la egalitate cu angajații din domeniul silvic și cu piscicultorii, în speță 41,5 de ore, urmează angajații din mine, cariere și construcții – 39 de ore.

La polul opus, cel mai puțin timp petrecut la serviciu îl au angajații din educație – sub 32 de ore, precum și cei din domeniul artelor sau divertismentului – 33 de ore, potrivit Radio România Actualități.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
35.9 ° C
36.1 °
35 °
28 %
2.7kmh
0 %
mie
36 °
joi
39 °
vin
33 °
sâm
35 °
Dum
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii