Românii vor avea o mică vacanță de 1 decembrie

Românii vor avea o mică vacanță de 1 decembrie

Bugetarii se vor bucura anul acesta de o vacanță de 5 zile, Guvernul oferind o zi liberă în plus la minivacanța de 1 decembrie.

Zilele de Sfântului Andrei, 1 și 2 decembrie decembrie vor fi legate de weekend, bucurându-se astfel de mai mult timp liber. De aceste zile vor beneficia angajații din domeniile în care activitatea poate fi întreruptă. Ziua de 2 decembrie însă va trebui recuperată, nefiind o sărbătoare, programul de lucru fiind prelungit până la sfârșitul anului.

„Guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie 2022 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public. Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.”
De această minivacanță se nu se vor putea bucura românii care au locuri de muncă unde activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii. Excepție fac și magistrații și celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie sau participanţilor în aceste procese.
Totodată, serviciile de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

Ghinon au și lucrătorii din unitățile/subdiviziunile administrativ teritoriale ”care în data de 2 decembrie 2022 au obligaţii de plată scadente la împrumuturile contractate din venituri din privatizare. Potrivit scadențarelor anexate la convențiile de împrumut, vor lua din timp măsurile necesare în vederea efectuării plății sumelor scadente.

Pentru recuperarea zilei libere angajații vor sta la program prelungit până la sfârșitul anului. Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2022, potrivit planificărilor stabilite”, după cum se arată într-un comunicat de presă emis de Guvern, potrivit mmuncii.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
1 ° C
2.1 °
-0.1 °
89 %
4.6kmh
100 %
lun
4 °
mar
8 °
mie
7 °
joi
10 °
vin
7 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii