Românii vor merge fără certificatul verde anti-Covid în vacanță, în interiorul țării

Românii vor merge fără certificatul verde anti-Covid în vacanță, în interiorul țării

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că în România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acest document în vacanță, în interiorul țării.

„Am ajuns într-o zonă de platou, chiar la o scădere a ratei de pozitivare”, a spus premierul, luni. El a avansat data de 1 iunie ca termen de la care se poate discuta „despre revenirea la normalitate”.

Întrebat dacă în România se va aplica certificatul verde anti-Covid, Florin Cîțu a răspuns: „Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără”, potrivit Digi24.

În ceea ce privește modul în care se va permite accesul la evenimentele din mediul privat, premierul a spus că se vor analiza lucrurile pentru a reveni la normalitate și se vor stabili măsurile impuse în acest context.

„Fiecare țară își va alege propriile metode de redeschidere a economiei”, a afirmat Florin Cîțu.

Premierul a fost întrebat și ce trebuie să facă cei care în ultimul an și-au amânat evenimentele private de familie, așa cum sunt nunțile: „Am anunțat că după 1 iunie vorbim de revenirea la normalitate, este un prim pas. Cum ne gândim la soluții pentru HoReCa și restul economiei, ne gândim și la aceste evenimente. Așteptăm soluții, sunt de acord să discutăm cu toată lumea. Avem două luni să ne pregătim, vom găsi soluții pentru toți operatorii din economie”.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii