Salariile poștașilor din România vor fi majorate anul acesta

Salariile poștașilor din România vor fi majorate anul acesta

Salariile poștașilor din România vor fi majorate anul acesta, potrivit unui acord încheiat între Compania Națională Poșta Română și Sindicatul Național Poștă Curierat.

În acest an, postașii din România vor beneficia de o creștere salarială de sute de lei, conform unui acord încheiat între Compania Națională „Poșta Română” (CNPR) și Sindicatul Național Poștă Curierat (SNPC).

„Negocierile dintre Poşta Română şi SNPC s-au desfăşurat într-un spirit de colaborare şi dialog constructiv, în încercarea de a ajunge la un acord care să reflecte atât interesele angajaţilor, cât şi necesităţile operaţionale ale Companiei”, a transmis Poşta Română.

Discuțiile privind o nouă majorare sunt programate să aibă loc în luna noiembrie, potrivit anunțului făcut de companie într-un comunicat oficial. Valoarea pachetului salarial acordat în urma negocierilor dintre CNPR și SNPC se extinde și asupra condițiilor de muncă și a altor drepturi contractuale.

În plus față de creșterea salarială propusă, în valoare de 250 de lei, părțile au convenit să reia discuțiile pentru o posibilă majorare în noiembrie 2024. Un aspect important al acordului îl constituie angajarea a până la 500 de înlocuitori pentru personalul operațional, cu scopul de a susține posturile unice din zonele rurale.
Această măsură reprezintă o investiție suplimentară de două milioane de lei din bugetul CNPR. De asemenea, bonusurile vor cunoaște o ajustare, cuantumul acestora urmând să crească de la 50 de bani la un leu pentru încasarea facturilor de utilități.

Un alt aspect benefic pentru angajați este planul de a oferi uniforme, în etape, începând cu primul kit în martie și continuând cu al doilea kit în mai. Până la finalul anului 2024, se planifică acordarea și altor elemente precum salopete, eșarfe, veste și genți poștale.

Reprezentanții CNPR au subliniat angajamentul de a eficientiza procedurile poștale pentru a realiza economii semnificative, având în vedere că instrucțiunile poștale actuale datează din 1965. Discuțiile au avut loc într-un cadru de colaborare și dialog constructiv, cu scopul de a ajunge la un acord care să echilibreze interesele angajaților și cerințele operaționale ale companiei, potrivit adevarul.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.6 ° C
26.1 °
23.8 °
37 %
5.7kmh
0 %
mar
25 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii