Școlile vor decide cine le va face copiilor testele de salivă

Testele de salivă vor fi distribuite în școli la începutul săptămânii viitoare, iar fiecărui copil i se va da, în fiecare vineri, câte două teste de salivă. Școlile vor decide cine va efectua aceste teste: fie profesorii, în clasă, fie părinții, acasă, a anunțat, joi, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că de săptămâna viitoare, copiii vor trebui să se testeze de Covid-19 de două ori pe săptămână – lunea și joia. În fiecare vineri, copiilor li se vor da două teste de Covid-19, iar directorii de școli vor decide cine va efectua aceste teste: fie profesorii, fie părinții acasă. “Școlile decid. Testele le pot efectua și părinții, acasă, iar apoi să trimită rezultatul testului fie în scris, fie pe email”, a declarat, joi, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a declarat că este în pregătire o Hotărâre Comitetului Național de Situații de Urgență, în baza căreia Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii vor fi abilitate să modifice ordinul comun, astfel încât începând de luni să fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile în care rata de infectare este de sub trei la mie, fără a depinde în vreun fel de rata de vaccinare a personalului din învăţământ.

“Este în curs de pregătire o pregătire o hotărâre CNSU prin care Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii sunt abilitate pentru modificarea Ordinului comun, în sensul în care este permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile în care rata de infectare este de sub 3 la mie, reamintesc că ziua de referinţă este ziua de vineri, ziua de mâine, este permisă, deci, prezenţa fizică fără a depinde în vreun fel de rata de vaccinare a personalului din învăţământ”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Ministrul a precizat că joi în 1.724 de localităţi din România rata de infectare este mai mică de 3 la mia de locuitori.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
7 ° C
7.1 °
7 °
87 %
0kmh
0 %
lun
11 °
mar
6 °
mie
9 °
joi
10 °
vin
9 °

Opinii