Secretarul general al NATO: „Relația noastră cu Rusia este la cel mai scăzut nivel de la Războiul Rece încoace”

NATO trebuie să răspundă la ascensiunea economică, politică și militară a Chinei. Este reacția pe care a avut-o azi secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, la începutul summitului NATO de la Bruxelles.

„China nu este inamicul nostru, dar ridică provocări pentru securitatea noastră”, a completat șeful Alianței.

La reuniune participă și președintele SUA Joe Biden, care se află în primul său turneu extern, după alegerea sa ca președinte al SUA. El a participat la summitul G7, iar punctul culminant va fi întâlnirea de la Geneva cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Relația noastră cu Rusia este la cel mai scăzut nivel de la Războiul Rece încoace. Asta se datorează acțiunilor agresive ale rușilor. Sunt încrezător că liderii NATO vor găsi o pistă dublă cu Rusia. O apărare puternică combinată cu un dialog.

Sunt convins că liderii NATO se vor folosi de oportunitatea de a se consulta cu președintele Joe Biden chiar înainte de întâlnirea acestuia cu președintele Vladimir Putin.

Vom aborda și problema Chinei. Trebuie să discutăm cu China despre schimbările climatice, controlul armelor, dar și de dezvoltarea influenței militare și a comportamentului de constrângere. Aceste lucruri înseamnă câteva schimbări pentru securitatea noastră”, a declarat Jens Stoltenberg.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23 ° C
25.2 °
21.1 °
68 %
0.5kmh
0 %
vin
35 °
sâm
38 °
Dum
38 °
lun
40 °
mar
33 °

Opinii