Singurul loc din Europa unde nu există Covid-19

Singurul loc din Europa unde nu există Covid-19

Dacă nu v-ați făcut planuri de vacanță, trebuie să știți că există o insulă din estul Mediteranei unde nu există Covid-19 și toți locuitorii au fost vaccinați împotriva virusului ucigaș. Pandemia i-a lovit crunt, dar acum grecii de pe insulă așteaptă turiștii cu brațele deschise. Desigur, dacă s-au vaccinat.

Insula grecească Kastellorizo a atras atenția prin unicitatea ei. Toți cei 500 de locuitori au fost vaccinați anti-Covid. Asta ănseamnă că pe micuța insulă nu există niciun caz activ de infectare cu noul coronavirus.

Localnicii sunt precauți și respectă măsurile impuse, însă continuă să trăiască relaxați. Ca să evite pericolul, toți cei care ajung pe insulă sunt obligați să facă un test rapid. Maria Lazaraki a fost printre primele persoane din Kastellorizo care s-au vaccinat anti-Covid.

Din luna martie a anului trecut și până acum doar o singură persoană a fost testată pozitiv cu noul virus în Kastellorizo. Pacientul a fost imediat izolat, astfel că virusul nu s-a răspândit în comunitate. Mai afectați de pandemie au fost pescarii care au suferit pierderi financiare importante în ultimul an. Cu toate acestea, rămân optimiști că situația se va îmbunătăți în următoarele luni.

Locuitorii din Kastellorizo susține propunerea guvernului grec de eliberare a unui certificat de vaccinare, care să readucă turiștii pe micuța insulă.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
16.3 ° C
17.7 °
15.6 °
58 %
6.2kmh
0 %
lun
17 °
mar
14 °
mie
16 °
joi
16 °
vin
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii