Sondaj: 41 la sută dintre români sunt nemulţumiţi și foarte nemulţumiți de actualul loc de muncă

Sondaj: 41 la sută dintre români sunt nemulţumiţi și foarte nemulţumiți de actualul loc de muncă

41% dintre angajații români sunt nemulţumiţi și foarte nemulţumiți de actualul loc de muncă. Asta arată datele unui sondaj realizat de o platformă online de joburi.

Salariul, relaţia cu managerul, lipsa recunoaşterii profesionale, mediul de lucru, proiectele în care sunt implicaţi, instabilitatea job-ului sau lipsa feedback-ului sunt principalele motive de frustrare.

34% din cei chestionaţi spun că nu îşi schimbă locul de muncă deoarece nu au găsit încă o variantă mai bună.  La celălalt pol, 54% dintre respondenţi spun că sunt mulţumiţi.

Sondajul mai subliniază că 26,4% deja caută şi aplică la alte joburi şi nu vor mai rămâne mult timp în locul în care se află acum, iar 5,9% şi-au dat deja demisia şi urmează să plece.

7,6% au decis să mai aştepte întrucât consideră că nu este momentul potrivit pentru a face o schimbare de carieră, 5,7% se află într-o zonă de confort şi le este greu să facă o schimbare, 4,6% speră că situaţia actuală se va îmbunătăţi, iar 3,4% s-au obişnuit cu oamenii cu care lucrează.

Dacă ar fi, totuşi, în punctul de a-şi da demisia pentru o altă oportunitate, 43,9% spun că o contraofertă salarială i-ar putea face să se întoarcă din drum, 12,7% s-ar răzgândi dacă angajatorul actual le-ar oferi un pachet de beneficii mai generos, 10,9% ar avea nevoie de o îmbunătăţire a condiţiilor de lucru, 7,4% de un plan de carieră profesional şi 6,8% ar vrea să primească şansa de a lucra pe alte proiecte în cadrul companiei. 15,9% spun că se află într-o etapă în care nimic nu i-ar mai putea face să se răzgândească, potrivit Radio România București FM.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.9 ° C
16 °
12.2 °
66 %
3.6kmh
0 %
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °
Dum
19 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii