Sondaj: Dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare, pe primul loc s-ar clasa PSD, cu 31 de procente

Sondaj: Dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare, pe primul loc s-ar clasa PSD, cu 31 de procente

Jumătate dintre români ar fi de acord cu o comasare a alegerilor, potrivit unui sondaj de ultimă oră care arată şi cine ar fi partidul câştigător, dacă duminică ar avea loc alegeri.

Datele acestui sondaj arată că peste 50% dintre români consideră oportună comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

O altă întrebare din acest sondaj făcea referire la faptul dacă românii își doresc ca după alegerile parlamentare, cele generale, să fie guvernarea asigurată de o coaliție care să asigure stabilitate politică, dar și o majoritate constituțională.

La această întrebare, peste 60% dintre români au răspuns afirmativ.

Referitor la clasamentul partidelor în acest sondaj, dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare, pe primul loc s-ar clasa Partidul Social Democrat, cu 31 de procente, potrivit antena3.ro.

Al doilea ar fi Partidul Național Liberal, cu 20%, pe locul trei, Alianța pentru Unirea Românilor, cu 18 procente, iar Alianța Dreapta Unită ar avea 15%, în timp ce partidul Dianei Șoșoacă ar strânge opt procente.

Acest sondaj a fost realizat pe un eșantion de 950 de subiecţi, a fost făcut telefonic, în perioada 19-20 februarie 2024.

Sondajul a fost făcut la comanda PSD și PNL, iar marja de eroare a acestui sondaj este una de plus/minus 3,1%.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii