Sondaj: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, formațiunea condusă de Marcel Ciolacu ar câștiga detașat

Sondaj: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, formațiunea condusă de Marcel Ciolacu ar câștiga detașat

Un sondaj de opinie la național realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Social Democrat în perioada 15-25 octombrie 2021 arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, formațiunea condusă de Marcel Ciolacu ar câștiga detașat, cu puțin peste 27%. PNL ar urma PSD, dar la mai bine de 10 procente, în timp ce poziția a treia ar fi ocupată de AUR, cu aproape 11%. USR este, în sondajul INSCOP, pe 4, cu 9,5%.

Diferența dintre PSD și PNL este de 20 de procente atunci când la întrebare au răspuns doar cei care au dat asigurări că se duc la vot.

La capitolul încredere, Gabriela Firea conduce detașat, fiind urmată de Emil BocAlexandru Rafila și Marcel Ciolacu. Klaus Iohannis este abia pe locul 5, aproape de Diana Șoșoacă.

Cei sondați au fost românii de peste 18 ani care este posibil să se prezinte la vot, prin chestionare față în față, iar eroarea este de ± 3%. Volumul de eșantionare a fost de 1.100 de respondenți.

”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, și ar participa urmatoarele partide/ alianțe politice, dvs. cu candidații cărui partid/ alianțe ați vota? (% total eșantion) (populația de referință n=1100, eroare ±3%)”

content-image

 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, și ar participa urmatoarele partide/ alianțe politice, dvs. cu candidații cărui partid/ alianțe ați vota? (% total din cei care au exprimat o opțiune de vot – 76,3% din total eșantion) (populația de referință n=840, eroare ±3,4%)

 

content-image

 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, și ar participa urmatoarele partide/ alianțe politice, dvs. cu candidații cărui partid/ alianțe ați vota? (% total din cei care au exprimat o opțiune de vot și au indicat ”Sigur Da” la intenția de participare la alegerile parlamentare – 46,5% din total eșantion) (populația de referință n=512, eroare ±4,4%)

content-image

 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, și ar participa urmatoarele partide/ alianțe politice, dvs. cu candidații cărui partid/ alianțe ați vota? (% total din cei care au exprimat o opțiune de vot și au acordat ”nota 10” la intenția de participare la vot – 35,4% din total eșantion) (populația de referință n=389, eroare ±5%)

content-image

Câtă încredere aveţi în personalități publice? (% total eșantion) Variantele cumulate de răspuns „Multă și foarte multă”

content-image

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii