fbpx

Sondaj: Rolul obiceiurilor digitale sănătoase în familie

Sondaj: Rolul obiceiurilor digitale sănătoase în familie

Pentru 61% dintre părinţi este greu să fie modele pentru copiii lor şi, uneori, nu respectă regulile pe care ei înşişi le stabilesc pentru cei mici, arată un nou sondaj global, realizat de Kaspersky, care explorează rolul obiceiurilor digitale sănătoase în familie, precum şi efectul comportamentului părinţilor asupra copiilor şi invers.

În acelaşi timp, mai mult de jumătate dintre părinţi (54%) încearcă să stabilească obiceiuri şi reguli digitale sănătoase pentru toţi membrii familiei.

De la o vârstă fragedă, copiii tind să copieze comportamentul şi obiceiurile adulţilor în toate domeniile vieţii, inclusiv atitudinile faţă de dispozitivele digitale. În plus, mulţi copii primesc primul dispozitiv foarte devreme – conform aceluiaşi studiu – respectiv 68% dintre copii primesc dispozitive electronice înainte de vârsta de nouă ani. Având în vedere acest lucru, părinţii trebuie să fie modele în utilizarea tehnologiei, dacă doresc să pună obiceiurile digitale ale copiilor pe baze sănătoase, încă din copilărie”, susţin autorii sondajului.

Rezultatele cercetării arată, de asemenea, că părinţii percep normele de comportament ca fiind diferite pentru ei şi copiii lor. De exemplu, aproape jumătate (48%) dintre respondenţi au recunoscut că petrec între trei şi cinci ore pe dispozitivele digitale în fiecare zi, iar majoritatea (62%) consideră că acest timp este normal.

Când vine vorba de copii, aproape jumătate (48%) petrec acelaşi timp pe dispozitive precum părinţii lor – trei până la cinci ore pe zi. Dar, în ciuda acestui fapt, mai mult de jumătate dintre adulţi (53%) ar dori să limiteze timpul petrecut de copii – până la două ore.

În unele scenarii, respondenţii consideră că anumite comportamente sunt acceptabile pentru ei înşişi, dar nu şi pentru copiii lor. De exemplu, 37% dintre adulţi cred că este normal să distribuie fotografii cu membrii familiei pe reţelele sociale, dar mai puţin de un sfert (24%) dintre părinţi consideră că acest lucru este acceptabil pentru copiii lor.

Aproximativ 22% dintre respondenţi consideră, de asemenea, rezonabil să respingă apeluri şi să-şi închidă telefonul, astfel încât nimeni să nu-i poată contacta. Cu toate acestea, doar 10% dintre părinţi cred că un astfel de comportament este acceptabil pentru copii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
23.7 ° C
24.9 °
22 °
66 %
0.5kmh
0 %
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii