Sorin Grindeanu anunță semnarea contractului cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani: Vom avea o autostradă care traversează Carpații

Sorin Grindeanu anunță semnarea contractului cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani: Vom avea o autostradă care traversează Carpații

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a semnat contractul pentru construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești. Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România – 5,32 de miliarde de lei, fără TVA, a declarat Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor. Circulația ar urma să fie deschisă aici în 2027.

Din acest moment, întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil.

Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România: 5,32 de miliarde de lei, fără TVA! Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (Cornetu – Tigveni), cu o lungime de 37,40 km, împreună de secțiunea 2 (Boița-Cornetu) face parte din tronsonul care traversează Carpații și este cea mai complexă secțiune a acestei autostrăzi”, a scris Grindeanu, pe Facebook.

Ministrul a mai precizat că asocierea de constructori italieni are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 45 de luni pentru construcție, secțiunea urmând a fi dată în circulație în 2027.

Sorin Grindeanu a mai susținut că întregul proiect al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu o valoare de 13,56 miliarde de lei, fără TVA, e finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii