Speranțe pentru pacienții cu ulcer. Comisia Europeană a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei boli inflamatorii a intestinului

Speranțe pentru pacienții cu ulcer. Comisia Europeană a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei boli inflamatorii a intestinului

Tratarea unei boli inflamatorii grave a intestinului, numită colită ulceroasă, ar putea înregistra progrese notabile, după ce Comisia Europeană și-a dat aprobarea pentru distribuirea unui nou medicament produs de Pfizer, relatează Reuters, preluat de news.ro.

Medicamentul Velsipity a fost aprobat după ce, în decembrie, experții Agenţiei Europene pentru Medicamente au garantat că acesta este soluția pentru tratarea acestei afecțiuni. Aprobarea este pentru utilizare la pacienţii cu vârsta de cel puţin 16 ani şi care nu au prezentat un răspuns adecvat sau care nu au tolerat tratamentul anterior, a precizat producătorul.

Decizia este aplicabilă în toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene și se bazează pe concluzii din două studii avansate care au arătat că medicamentul a fost eficient şi sigur la pacienţii eligibili. Medicamentul va fi disponibil în fiecare dintre ţările membre după finalizarea procedurilor naţionale, inclusiv a cererilor de rambursare.

Aproximativ 2,6 milioane de oameni din Europa trăiesc cu colită ulceroasă, a arugumentat Pfizer. Velsipity, care a fost aprobat în Statele Unite în octombrie, aparţine unei clase de medicamente utilizate pentru a regla răspunsul imun al organismului şi este aşteptat să concureze cu medicamentul Zeposia  al Bristol Myers Squibb.

Pfizer a solicitat, de asemenea, aprobări ale autorităţilor de reglementare pentru medicament în Australia, India şi Marea Britanie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii