Spitale noi de urgență pentru municipii din România

Spitale noi de urgență pentru municipii din România

Două municipii din România vor avea câte un nou spital de Urgență. Autoritățile au semnat contractele pentru începerea construcțiilor.

Premierul Marcel Ciolacu și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au fost prezenți, miercuri, la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj.

De 15 ani toți politicienii din România, toate Guvernele, toți miniștrii sănătății au vorbit și și-au pus în oferta electorală cele trei săpitale regionale, de la Iași, Cluj și Craiova. Parcă este un moment când îi văd și pe reprezentanții constructorilor, e un moment care pare un pic ireal”, a declarat Ciolacu, potrivit antena3.ro.

Acesta a spus că săptămâna viitoare vor fi încheiate procedurile și pentru Spitalul regional de la Craiova.

„Au parcurs toate procedurile, cred că ați avut și contestații, nu știu, ar fi fost culmea în România să nu existe contestații, și în sfârșit am semnat construcția la două spitale regionale, la cel de la Cluj și la cel de la Iași. Urmează, din câte am înțeles, săptămâna viitoare să se închidă procedurile și la Spitalul regional de la Craiova”, a arătat premierul.

Acesta spune că investiția în spitalele de la Cluj și Iași se ridică la aproape 7 miliarde de lei, aproximativ 1,5 miliarde de euro, bani prinși în PNRR,dar atrage atenția că timpul de implementare este scurt: „Avem termen de implementare la PNRR până în anul 2026”.

Facebook/ Guvernul României

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
12.2 ° C
13.3 °
11 °
89 %
3.6kmh
0 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii