Sporul de antenă va fi eliminat în noua Lege a salarizării

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării a declarat că sporul de antenă va fi eliminat în noua Lege a salarizării. Cseke a spus că, oricum, ne păcălim cu acest spor, căci radiațiile ori nu există, ori există, dar efectul asupra sănătății nu dispare cu 10% în plus la salariu. 700 de angajați din Ministerul Dezvoltării primesc spor de antenă.

„Aici legislația trebuie schimbată categoric și acea Lege a salarizării, la care se lucrează la Ministerul Muncii, are printre principii eliminarea acestui spor de antenă. Problema trebuie rezolvată.

Azi, fără a mă deroba de această răspundere, pe legislația actuală, când ai această expertiză făcută de o firmă acreditată și care vine pe filieră legală, procedură normală, un ministru sau șef de autoritate nu are altceva de făcut. Trebuie să rezolvăm. Deci Legea salarizării va elimina acest spor de antenă, că nu acest spor, ca să fiu foarte categoric, rezvolă problema de sănătate.

El a pornit de la discuția că sunt radiații care afectează sănătatea angajatului. Pentru mine, logic e să elimini sursa radiației, nu să dai 10% cu care ce rezolvi? Nu am rezolvat nimic! E un fel de păcăleală, ne păcălim unii pe alții că cu 10% putem răscumpăra radiația dacă ea există. Sau pur și simplu nu există radiația și avem expertiză care obligă șeful autorității să dea, că altfel oricum o obținem în instanță. Deci aici legislația trebuie schimbată și pe Legea salarizării lucrurile vor fi clare”, a declarat ministrul Cseke Attila, pentru B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23 ° C
25.2 °
21.1 °
68 %
0.5kmh
0 %
vin
35 °
sâm
38 °
Dum
38 °
lun
40 °
mar
33 °

Opinii