Statistică: Românii petrec mai multe ore la birou decât ceilalți europeni

Statistică: Românii petrec mai multe ore la birou decât ceilalți europeni

Un studiu efectual de Eurostat arată că românii petrec mai multe ore la birou decât ceilalți europeni. Cu toate acestea, productivitatea este cu 30% mai scăzută.

Astfel, 40% dintre respondenți petrec peste 45 de ore pe săptămână la serviciu, ajungând chiar și până la 55 sau 65 de ore.
Totodată, se evidențiază faptul că persoanele aflate în managementul mediu și de vârf suferă de stres ocupațional în proporție de 99,9%, la 2-3 ani după ce au înaintat în funcție, ajungând la cel puțin un episod de burnout în maxim 5 ani.
Dacă statisticile arată că locul de muncă este principala cauză care generează stres în rândul românilor, psihologii susțin că există și alți factori care influențează calitatea vieții în mod decisiv. Astfel, neajunsurile pe plan financiar sunt un alt aspect ce conduce la „boala secolului”.

„Românii, așa cum o arată statisticile, tind să devină un popor foarte stresat. Calitatea vieții depinde foarte mult de acest factor, iar cei care nu își pot gestiona corect emoțiile și nu găsesc mijloace de relaxare eficiente, pot dezvolta depresie, anxietate sau chiar probleme grave de sănătate.

Potrivit psihologilor, foarte mulți români își sacrifică sănătatea pentru un venit lunar mai bun. Astfel, multe persoane se aleg cu locuri de muncă pe care nu și le doresc și care, inevitabil, conduc la neplăceri.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii