Statistici: Elevii români au rezultate slabe la testele PISA

Statistici: Elevii români au rezultate slabe la testele PISA

Potrivit rezultatelor, doar 51% dintre elevii români au putut atinge un nivel de bază la matematică, în comparație cu media OCDE, care situează la 69%. În ceea ce privește lectura, doar 58% dintre elevii români au atins acest nivel de bază, în comparație cu media OCDE care se ridică la 74%.

În ceea ce privește științele, doar 56% dintre elevii români au atins un nivel de bază, în comparație cu media OCDE de 76%.

România nu a înregistrat niciun progres relevant în cei cinci ani de la ultima testare PISA, din 2018. România se clasează pe ultimul loc în rândul țărilor Uniunii Europene participante la această evaluare. La nivel general, România apare pe locul 45 din totalul de 81 de țări și teritorii cu un punctaj mediu semnificativ mai mic decât media OCDE.

România ocupă locul 45 la matematică și citire, locul 48 la științe în rândul țărilor participante la studiul PISA.

„Veștile rele sunt evidente din perspectiva faptului că suntem cu 45 puncte sub media OCDE și cu 44 sub media EU, la matematică. Acest rezultat nu trebuie să îl socotim de sine stătător. Acesta este socotiti într-un context care este generat de faptul că în această perioadă de timp cu10 puncte procentuale a crescut rata de incluziune. În condițiile acestei creșteri în sistem intră mai multe grupuri de de elevi vulnerabile care înainte nu aveau acces la învățământul liceal”, a spus Gabriela Noveanu, coordonator Național PISA, potrivit stiri.tvr.ro.

PISA este un studiu comparativ internațional inițiat de către OCDE cu scopul de a măsura dezvoltarea competențelor de bază ale elevilor de 15 ani, aflați la finalul învățământului obligatoriu, în trei domenii principale: citire/lectură, matematică și științe.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.9 ° C
11.6 °
5 °
60 %
2.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
5 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii