Studiu: Doar o treime dintre angajații români sunt fericiţi la locul de muncă

Studiu: Doar o treime dintre angajații români sunt fericiţi la locul de muncă

Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă, arată rezultatele unui studiu, citat de Agerpres. 65% dintre români declară că au observat colegi afectaţi de sindromul burnout la locul de muncă, aceştia manifestând simptome de epuizare fizică sau psihică.

Potrivit studiului citat, majoritatea românilor (47%) se declară mulţumiţi de locul lor de muncă şi de nivelul de remuneraţie pe care îl primesc, însă fără ca această satisfacţie să fie însoţită de sentimentul de împlinire.
Pe de altă parte, 19% dintre români nu sunt mulţumiţi de locul lor de muncă actual, considerând că nu sunt plătiţi suficient şi că nivelul de stres este ridicat.

În prezent, o proporţie semnificativă de 65% dintre români declară că au observat colegi afectaţi de sindromul burnout la locul de muncă, aceştia manifestând simptome de epuizare fizică sau psihică.

Acest fenomen este remarcat în mai mare măsură în rândul reprezentanţilor Generaţiei Z, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani (77%), persoanelor mature între 45-55 de ani (71%) şi a celor cu venituri mari peste 5.000 de lei (71%).

Mai mult decât atât, jumătate dintre români (51%) au afirmat că au luat iniţiative de-a lungul timpului pentru a minimiza nivelul de stres cu care se confruntă la locul de muncă. Acest comportament este mai des întâlnit în rândul celor cu vârste cuprinse între 18-24 ani (58%) şi a celor cu venituri mari peste 5.000 de lei (57%).

Metodele principale de combatere a stresului la locul de muncă includ luarea concediilor de odihnă (41%), petrecerea timpului în oraş sau sesiuni de shopping (37%) şi relaxarea prin ascultarea de muzică (29%).

În ceea ce priveşte principalele cauze ale nivelului crescut de stres în rândul angajaţilor, acestea includ volumul ridicat de muncă (42%), plafonarea salariului (33%), preluarea excesivă de responsabilităţi (33%), interacţiunea cu clienţi dificili (24%) sau presiunea generată de crize financiare cauzate de fenomene precum inflaţia sau recesiunea (19%).

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
27.1 ° C
28 °
25.1 °
40 %
1.5kmh
0 %
sâm
27 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii