STUDIU GERMAN: INFECTAREA CU COVID-19 ESTE INFIMĂ ÎN AER LIBER

Posibilitatea infectării cu virusul SARS-COV 2 în aer liber este infimă. Aerosolii îşi pierd puterea în spaţiile deschise, spun experții de la Institutul german Robert Koch. Cifrele arată că doar o persoană din o mie s-a infectat afară. Concluzia este valabilă și în cazul unor grupuri mai mari de oameni, mai spun experții germani.

Restricțiile privind activitățile în aer liber, inclusiv purtarea măștii de protecție, nu sunt recomandate și aceste restricții sau masca sanitară nu influențează creșterea numărului infectărilor. Este concluzia unui studio făcut de experții germani de la Institutul Koch. Ei afirmă, într-o scrisoare transmisă guvernului federal german că pericolul este la interior și susțin măsuri sanitare de scurtă durată șimai ales pentru interior, cum este cazul sălilor de clasă sau al birourilor.

Circulaţia aerului este mult mai intensă afară, spun experții germani  de la Institutul pentru Igienă și Sănătate Publică de la Universitatea din Bonn. Curenţii de aer slăbesc rapid concentraţia iniţială iar picăturile se usucă mai repede afară şi se diluează mai rapid.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
17 ° C
17.1 °
16 °
47 %
1.3kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii