fbpx

Studiu: Oamenii nu mai au încredere într-o revenire a economiei

Studiu: Oamenii nu mai au încredere într-o revenire a economiei

Potrivit studiului Deloitte Private Equity (PE) Confidence Survey, românii sunt mult mai pesimiști decât la începutul pandemiei, cauza fiind înrăutățirea climatului economic general.

„Indicele de încredere, care de obicei evoluează în tandem cu aşteptările privind evoluţia economică, a scăzut puternic, de la 149, în vara anului 2021, la 58, în vara anului 2022, acesta fiind al doilea cel mai scăzut nivel istoric după octombrie 2008, în timpul crizei financiare globale (când a ajuns la 48)”, relevă studiul.

Condiţiile economice se vor deteriora în lunile următoare, sunt de părere 86% dintre participanţii la studiu, concluzia fiind aceea că oamenii nu mai au încredere într-o revenire a economiei.

„În prezent, inflaţia şi costul finanţării sunt unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă piaţa din Europa Centrală. În România, nu ne aşteptăm să vedem diferenţe faţă de restul regiunii, deşi cred cu tărie că ţara noastră este o destinaţie ideală pentru investiţiile pe care multe ţări din Vestul Europei sau chiar de pe alte continente intenţionează să le facă în viitorul apropiat”, a declarat Radu Dumitrescu, partener coordonator consultanţă financiară, Deloitte România.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
23.7 ° C
24.9 °
22 °
66 %
0.5kmh
0 %
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii