SUA va construi în România prima centrală nucleară bazată pe tehnologia SMR

Casa Albă a transmis un comunicat în care se arată că între Statele Unite ale Americii și România a fost încheiat un parteneriat pentru construcția primei centrale nucleare cu reactoare modulare de mici dimensiuni – SMR.

Tehnologia SMR este una nouă care are ca scop generarea energiei electrice. Tehnologia încă nu a fost aprobată pentru a putea fi utilizată pe teritoriul Uniunii Europene și, în plus, nu a fost testată în nicio țară din lume.

SMR sau tehnologia „small modular reactor” stă la baza primei centrale nucleare cu reactoare modulare de mici dimensiuni pe care SUA o construiesc pe teritoriul României. Centrala nucleară utilizează 12 module și va fi construită într-un proiect de colaborare cu NuScale Power, companie americană.

Cu toate acestea, tehnologia încă nu a fost aprobată pentru a putea fi utilizată pe teritoriul Uniunii Europene și, în plus, nu a fost testată în nicio țară din lume, conform g4media.ro.

Cum funcționează centrala nucleară cu tehnologie SMR

Unul dintre cele mai importante beneficii ale tehnologiei SMR este reducerea amprentei de carbon. În plus, reactoarele SMR presupun investiții de capital reduse și au capacitatea de a fi amplasate în locuri nu tocmai potrivite pentru centralele nucleare mari. Mai mult decât atât, există posibilitatea de a adăuga incrementări de putere.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
1.3 ° C
2.2 °
1 °
71 %
0.5kmh
75 %
mie
9 °
joi
10 °
vin
11 °
sâm
5 °
Dum
5 °

Opinii