Sunt în această situație de peste 10 ani: Copii cu părinții peste hotare

Sunt în această situație de peste 10 ani: Copii cu părinții peste hotare

Potrivit Organizației Salvați Copiii România, mai mult de 9% dintre copiii ai căror părinți muncesc în străinătate sunt în această situație de peste 10 ani.

18% au rămas în grija rudelor de o perioadă cuprinsă deja între șapte și nouă ani, iar pentru 37% dintre copii părinții sunt plecați din țară de o perioadă cuprinsă între patru şi șase ani.
Analiza organizației mai relevă că, în ceea ce priveşte frecvenţa comunicării părinţilor plecaţi cu copiii, cu 26% dintre copii părinţii comunică zilnic, cu 34% de două-trei ori pe săptămână, cu 23% dintre ei săptămânal, cu 4% o dată la două săptămâni, cu 5% lunar, cu 3% mai rar decât lunar, iar cu 5% deloc.

În acest context, Organizația Salvați Copiii România, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Române, lansează, pentru al doilea an consecutiv, o serie de activităţi de informare pentru părinții care revin în România în perioada vacanţei de vară, cu privire la efectele negative pe care plecarea părinţilor le poate avea asupra dezvoltării copiilor și la importanța menținerii comunicării părinţi – copii.

Analiza realizată de Salvaţi Copiii România în 2021, pe un eşantion de 700 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, dintre beneficiarii programelor socio-educaţionale ale organizaţiei, arată că 4% au părinţii plecaţi de mai puţin de un an, iar 32% de o perioadă între un an şi trei ani.

Pe parcursul lunii august, Organizația Salvaţi Copiii va derula, cu sprijinul Poliției de Frontieră Române, activități de informare destinate părinților care se întorc în țară cu privire la nevoile copiilor rămași acasă și importanța comunicării cu aceștia, la puncte de trecere a frontierei terestre și aeriene.

Startul acestora va fi dat de activităţile realizate de specialiști și voluntari ai Organizației Salvați Copiii filiala Timiș în perioada 10-11 august, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, cu sprijinul Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Oradea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
33.6 ° C
33.9 °
32.8 °
35 %
2.6kmh
0 %
sâm
34 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii