Târg de produse din Balcani, la campusul universitar Agronomie-Herăstrău

Târg de produse din Balcani, la campusul universitar Agronomie-Herăstrău

Sărbătorile de iarnă se apropie și suntem invitați la un târg de Crăciun din inima capitalei – Târgul “Produse din Balcani”! S-a deschis oficial azi, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București și se încheie pe 26 noiembrie.

Târgul “Produse din Balcani” este locul perfect pentru inspirație. Cu peste 80 de producători din țările balcanice, există ocazia de a achiziționa produse agroalimentare tradiționale, certificate bio conform schemelor de calitate la nivel european, și obiecte artizanale cu adevărat speciale.

Dar târgul nu se rezumă doar la cumpărături! Sunt și momente artistice live, muzică tradițională, dansuri, teatru și multe alte surprize menite să încânte în această perioadă a sărbătorilor.

Este prezent și proiectul VATDOR – Dor de vatră românească! care promovează păstrarea și dezvoltarea identității culturale a satului românesc ca element central al patrimoniului cultural național și vine cu un vernisaj de fotografie, spectacole folclorice, o expoziție de costume populare și o prezentare de măști tradiționale, toate aduse de pe tărâmuri rurale unde cultura și tradițiile sunt vii și dăinuie din vechime.

Târgul „Produse din Balcani” face parte dintr-o serie de manifestări care marchează implementarea cu succes a Programului LEADER în Balcani. De aceea, simultan, sunt și două conferințe: a doua ediție a conferinței Pro Rural: Progres prin inovare și conferința Strategii de Dezvoltare Locală în cadrul Planului Strategic 2023-2027 organizată de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) la care vă puteți înscrie chiar aici https://rb.gy/liehg5.

Astfel, dacă treceți pe la acest târg, vă puteți întâlni cu oficialități din partea ministerelor agriculturii balcanice, ai rețelelor de dezvoltare rurală aferente lor, dar și cu manageri și experți ai celor mai performante Grupuri de Acțiune Locală din Balcani, cercetători, fermieri, consultanți, membrii ai cooperativelor agricole și mulți alții. Plus că puteți participa la prezentări, dezbateri și schimburi de idei care au în centru dezvoltarea rurală pe care ne-o dorim cu toții, din dragoste pentru mediul rural.

Evenimentul este organizat de Asociația Grup de Acțiune Locală Lider Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Federația Națională PRO AGRO și USAMV București și reunește producători din mai multe state balcanice, recomandați și invitați de Grupuri de Acțiune Locală din Balcani.

Evenimentul  reprezintă o ocazie unică pentru producătorii GAL-urilor din Balcani să demonstreze impactul dezvoltării locale plasate sub responsabilitatea comunității.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii