Târgul de carte Bookfest și-a deschis porțile în Capitală și rămâne deschis până duminică

Târgul de carte Bookfest și-a deschis porțile în Capitală și rămâne deschis până duminică

Târgul de carte Bookfest și-a deschis miercuri porțile în Capitală, la Romexpo, și va rămâne deschis până duminică. Mii de titluri noi, un spațiu destinat special copiilor iubitori de lectură, ateliere de scriere creativă și o invitată de onoare – Republica Moldova. 

Într-o ediţie ce reuneşte 200 de expozanţi şi 150 de edituri din România şi Republica Moldova, ţara invitată de onoare în acest an, iubitorii cuvântului scris vor putea asista la peste 400 de evenimente, cărţi noi semnate de Petre Mihai Băcanu, Cristian Tudor Popescu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu fiind doar câteva dintre atracţiile Bookfest 2024.

Bookfest și-a întâmpinat deja primii vizitatori cu standuri pline de cărți din cele mai diverse domenii și cu primele evenimente. Trei mii de titluri noi și sute de dezbateri, lansări, ateliere de tot felul îi așteaptă pe iubitorii de lectură.

Autori români consacrați, precum Radu Paraschivescu şi Ioana Pîrvulescu, vin cu ultimele lor creații. Cititori de toate vârstele au găsit cărți pe gustul lor. Invitata de onoare a ediției din acest an este Republica Moldova. Adică o pleiadă de autori cu scriitură modernă și curajoasă, numai bună de savurat de publicul român.

Bookfest e o ocazie pentru cititori să discute cu autorii preferați, dar și să descopere alții, la început de drum. De altfel, dacă sperați ca într-o zi să deveniți din cititor scriitor, la Bookfest puteți participa la ateliere de scriere creativă susținute de reputați oameni de litere.

Copiii au un spațiu special în care se vor putea întâlni cu cei mai îndrăgiți autori și cu personajele preferate.

Pentru că acest an e unul cu o încărcătură electorală fără precedent, organizatorii Bookfest anunţă pentru duminică, 2 iunie, la scena Arena, o dezbatere pornind de la întrebarea „Cu ce se ocupă un preşedinte de ţară?”, având în fundal lansarea cărţii „Ce vrem de la preşedintele ţării? Ghid civic pentru alegătorii români”, scrisă de Cristian Preda, Ciprian Mihali şi Sorin Ioniţă. Discuţiile vor fi purtate de Cristian Preda, Sorin Ioniţă şi Gabriel Liiceanu, moderaţi de jurnalistul Ovidiu Nahoi, redactorul-şef al postului de radio RFI România.

Potrivit organizatorilor, în avanpremiera acestei dezbateri, sâmbătă, de la ora 17,00, pe scena Arena se va vorbi despre cele şapte riscuri pentru România până în 2035. Raport de prognoză EFOR, în prezenţa reprezentanţilor Expert Forum Sorin Ioniţă şi Laura Ştefan, însoţiţi de Gabriel Liiceanu., potrivit tvrinfo.ro.

Bookfest va fi deschis până duminică la ora 20.00, iar intrarea este gratuită.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
nori împrăștiați
23.1 ° C
23.3 °
22.8 °
58 %
2.6kmh
40 %
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii