Topul celor mai bine plătite locuri de muncă din țară

IT-ul continuă să fie în topul domeniilor cu cel mai bine plătite slujbe, potrivit statisticilor bestjobs. O companie din Iaşi caută un ”lead big data engineer”, poziţie pentru care anunţă că va plăti un salariu net de 5.000 de euro pe lună, job-ul putând fi făcut de la distanţă.

Pe lângă cel mai bine plătit job al săptămânii, cel de ”lead big data engineer”, în top 3 cele mai mari salarii în funcţie de domeniu, pe prima poziţie se regăseşte, de asemenea, IT-ul. Tot la Iaşi, o companie recrutează un ”security operations engineer” pentru un salariu de 4.000 de euro net pe lună, potrivit news.ro.

Pe locul doi se află domeniul construcţiilor. Se caută manageri regionali de vânzări pentru materiale de construcţii în cinci judeţe din ţară – Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa -, oferta salarială fiind de 2.500 de euro pe lună.

Pe locul trei este HORECA. Potrivit bestjobs, se caută bucătari români pentru hoteluri de 4 şi 5 stele în Irlanda, salariile putând ajunge la 2.500 de euro pe lună, în funcţie de experienţă.

De asemenea, o companie din Germania angajează pe diverse roluri de ”customer support”, români vorbitori de germană. Ei pot lucra de acasă, iar salariile pornesc de la 2.000 de euro şi pot ajunge la 3.800 de euro pe lună.

Săptămâna aceasta, potrivit bestjobs, topul domeniilor cu cea mai mare ofertă de muncă, dar şi cu cele mai multe angajări, a fost deschis de vânzări, pe locul doi fiind finanţele, iar pe trei – IT & Engineering.

Bucureştiul a fost şi săptămâna aceasta cel mai bun oraş din ţară pentru angajări, aici fiind înregistrate peste jumătate dintre aplicările depuse.

Potrivit bestjobs, angajatorul cu cele mai multe aplicări a fost săptămâna aceasta o agenţie de consultanţă imobiliară care îşi deschide birouri în România şi angajează câte un ”area sales executive”. Job-ul este, la alegere, full time sau part-time, şi nu se cere neapărat experienţă, fiind oferit training în cadrul companiei.

De asemenea, topul celor mai dorite domenii pentru job-uri care pot fi făcute de la distanţă este deschis de IT / Telecom, pe locul doi fiind vânzările, iar pe trei – marketingul. Job-urile din marketing au avut o creştere semnificativă de aplicanţi în iulie, cu 47% mai mulţi decât în luna anterioară, precizează platforma bestjobs.

Jobul cu cele mai multe aplicări săptămâna aceasta, potrivit bestjobs, a fost cel de consultant în vânzări pentru un mare retailer de electrocasnice, care recrutează pentru lanţul său de magazine din ţară.

Capitala a fost şi săptămâna aceasta pe primul loc în România în ceea ce priveşte oferta de job-uri, în vreme ce la polul opus, cu cea mai slabă ofertă a fost judeţul Teleorman. Cele mai multe job-uri au fost oferite în vânzări, iar cele mai puţine în domeniul serviciilor de frumuseţe.

De altfel, Bucureştiul s-a aflat pe primul loc şi în ceea ce priveşte cererea de job-uri, în vreme ce pe ultimul loc la acest capitol a fost judeţul Maramureş. Tot vânzările au dominat săptămâna aceasta şi cererea de job-uri, în vreme ce domeniul educaţiei a înregistrat cea mai slabă cerere.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23.5 ° C
26.1 °
21 °
44 %
0.5kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii