Topul țărilor cu cei mai fericiți angajați. Ce loc ocupă România

Topul țărilor cu cei mai fericiți angajați. Ce loc ocupă România

Conform celui mai recent raport publicat de Gallup, țările europene domină topul fericirii la locul de muncă, adică acolo unde angajații sunt cei mai fericiți și prosperă la job.

Raportul indică faptul că peste o treime dintre respondenții la nivel global simt că „prosperă” la locul de muncă, asta în timp ce mulți se confruntă cu dificultăți, iar alții, într-un procent mai mic, admit că „suferă” la muncă.

Angajații care prosperă raportează „semnificativ mai puține probleme de sănătate și mai puține griji, stres, ori sentimente de tristețe, singurătate, depresie și furie. Ei se simt mai optimiști, fericiți, energici și respectați”.

Pe primele locuri în clasament se află Finlanda, Danemarca și Islanda. Iar România se află în top 20 al țărilor unde angajații sunt fericiți, ocupând locul 13.

Cele mai fericite țări din Europa, conform raportului, au cel mai mic procent de angajați care sunt „activi în căutarea unui nou loc de muncă” și al doilea cel mai mic procent de angajați care „experimentează tristețe zilnic”.

Australia și Costa Rica sunt, de asemenea, în top 10. În Costa Rica, o bună parte dintre respondenți raportează că „prosperă”, în timp ce peste o treime spun că sunt „implicați” la muncă.

Israelul, deși în regiunea Orientului Mijlociu și Africii de Nord, prezintă un procent mai mic de angajați care experimentează stres zilnic comparativ cu media regională de peste care este de peste 50 de procente.

Prin urmare, țările care investesc în fericirea și bunăstarea angajaților par să beneficieze de oameni mai sănătoși și mai implicați, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.8 ° C
24.1 °
22.8 °
88 %
2.6kmh
0 %
mie
35 °
joi
33 °
vin
31 °
sâm
33 °
Dum
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii