Toți românii vor primi o majorare a pensiei, începând cu 1 ianuarie 2024 

Toți românii vor primi o majorare a pensiei, începând cu 1 ianuarie 2024 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat când vor primi românii pensiile recalculate, anul următor. Potrivit ministrului Muncii, toți românii vor primi o majorare a pensiei anul următor, începând cu 1 ianuarie 2024. 

Ulterior, din cei aproape cinci milioane de pensionari, aproximativ trei milioane vor primi o nouă majorare, de la 1 septembrie 2024, după ce ”inechitățile din sistem vor fi eliminate”.

”Prin lege ne-am asumat un calendar care garantează românilor că, la 1 ianuarie, pensiile românilor vor crește cu majorarea de 13,8. De asemenea, este foarte important ca românii să știe că avem o noutate! Am introdus în lege garanția că pensiile se majorează în fiecare an în luna ianuarie, pe când în vechile legi era stipulat faptul că majorările se fac anual, fără să fie specificat și când anume.

Au fost ani în care majorările s-au făcut în septembrie sau nu s-au făcut deloc, deci acum românii au garanția că mereu, în luna ianuarie, vor avea loc majorările”, a explicat Simona Bucura-Oprescu, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Ministrul Muncii promite că, din luna septembrie, românii vor primi pensiile recalculate.

Este important ca românii să știe că nicio pensie nu scade. În cazul fiecărui român se va menține cuantumul cel mai favorabil iar în 2024 toate pensiile românilor vor crește.

Dar această reformă nu este doar despre bani. Această reformă este, în primul rând, despre respect pentru românii care au muncit, despre respect pentru românii care muncesc. Fiindcă principalele două argumente, principalii piloni de susținere ai acestei legi sunt contributivitatea și stabilitatea. Contribui, muncești, vei avea o pensie mai bună”, a mai afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii