Totul despre Noaptea Muzeelor 2024

Totul despre Noaptea Muzeelor 2024

Evenimentul Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, 18 mai, și va sta sub semnul cifrei 20. Așteptată cu nerăbdare în fiecare an, mai ales de către publicul larg, Noaptea Muzeelor #20 se va desfășura pe tot parcursul zilei de 18 mai, până târziu în noapte, concomitent cu mai multe țări europene.

Noaptea Muzeelor este organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) și a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale și un adevărat fenomen social, cu cifre de audiență ce gravitează în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii țări.

Detalii complete și actualizate despre programul evenimentelor organizate sub umbrela ediției aniversare vor fi disponibile la începutul lunii mai, pe site-ul Noaptea Muzeelor, precum și pe rețelele de comunicare ale instituțiilor culturale implicate.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România invită muzeele și entitățile culturale interesate să fie parte din programul general să solicite fișa de înscriere la eveniment, printr-un mesaj transmis la adresa de e-mail noaptea_muzeelor@yahoo.com.

În anul 2023, ediția cu numărul 19 a Nopții Muzeelor a fost organizată împreună cu instituții culturale din Moldova de peste Prut și a fost prezentă în peste 360 de muzee și spații din 90 de localități din România și alte 9 din Republica Moldova. Acestea au acoperit geografic 38 de județe și 5 raioane ale țării vecine. În București, Noaptea Muzeelor s-a prezentat publicului în 65 de obiective culturale dintre cele mai diverse, de la 34 de muzee, la festivaluri de design și de la case ale creației și ale experimentelor, până la palate și galerii de artă, potrivit Radio România București FM.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii