„Turismul din răzbunare” ar putea deveni permanent în preferințele de călătorie ale oamenilor

„Turismul din răzbunare” ar putea deveni permanent în preferințele de călătorie ale oamenilor

Un trend apărut după pandemia de COVID-19, și anume acela ca oamenii să călătorească mai mult în detrimentul altor tipuri de cheltuieli, este descris de unii hotelieri drept „turism din răzbunare”.

Iar potrivit analiștilor, acesta ar putea deveni o schimbare permanentă în comportamentul de consum, după cum afirmă șeful „Dalata” cel mai mare lanț hotelier din Irlanda, citat de Reuters.

„Cu 2, 3, 4 ani înainte de COVID oamenii cu vârsta între 20 și 30 de ani puneau cu certitudine călătoriile și experiențele mai presus decât cumpăratul lucrurilor. Acest trend a început deja și în rândul populației mai largi și îl vedem cum s-a extins”, a declarat Dermot Crowley, CEO-ul Dalata, într-un interviu acordat Reuters.

„Nu există niciun dubiu că o mare parte din asta se datorează situației post-COVID dar, cu cât persistă mai mult, cu atât te gândești mai mult că ar putea deveni de fapt o schimbare în obiceiurile de călătorie ale oamenilor”, a adăugat el.

Crowley afirmă de asemenea că pare să existe și o schimbare de durată ale rezervărilor „corporate”, oamenii reducându-și numărul de călătorii în interes de serviciu dar stând mai multe zile în deplasare în timpul acestora decât înainte de pandemie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.4 ° C
21 °
18.9 °
52 %
3.6kmh
0 %
mie
20 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
25 °
Dum
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii