Mulțumiri de la Kiev. Ucraina este recunoscătoare României pentru cele „15 pachete de ajutoare militare trimise”

Mulțumiri de la Kiev. Ucraina este recunoscătoare României pentru cele „15 pachete de ajutoare militare trimise”

Kievul a publicat pe rețeaua X un videoclip de mulţumire la adresa României, după ce țara noastră a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutoare militare şi a anunțat că va ajuta la antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane F-16. Mesajul aparține Centrului pentru Comunicare Strategică, o organizaţie oficială a guvernului ucrainean pentru combaterea dezinformării.

„Nu doar graniţa comună, ci şi istoria comună dintre România şi Ucraina reprezintă fundamentul parteneriatului nostru de o viaţă.  Le mulţumim prietenilor noştri români pentru că ne-au fost alături încă de la început în lupta împotriva tiraniei. Ucraina vă va susţine întotdeauna”, este mesajul postat de Stratcom Center pe X, citat de news.ro

În videoclipul care însoţeşte mesajul sunt imagini de la demonstraţii pro-ucrainene din România, de la întâlniri ale preşedinţilor Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski în timp ce-şi dau mâna. Acestea alternează cu mesaje pe care scrie în limba engleză: „România este unul dintre cei mai apropiaţi vecini ai noştri şi unul dintre partenerii care ne-au susţinut cel mai mult”, „România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutor militar”, „Ne va antrena piloţii pe noile avioane F-16”.

Sunt prezentate, de asemenea, imagini cu vehicule militare şi cu sisteme de rachete antiariene. Clipul are ca fundal sonor melodia patriotică ”Trăiască România”. Apar, de asemenea, imagini din februarie 2024 cu refugiaţi, Stratcom reamintind: „România a găzduit zeci de mii de refugiaţi”.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii