Un avion militar s-a prăbușit în Constanța. Elicopterul pornit în operațiunea de salvare s-a prăbușit și el

Un avion militar s-a prăbușit în Constanța. Elicopterul pornit în operațiunea de salvare s-a prăbușit și el

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, miercuri seară.

În jurul orei 20.03, ea a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei. Ulterior, și elicopterul pornit în operațiunea de salvare a dispărut și el de pe radar.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50, potrivit ct100.ro. Elicopterul IAR-330 Puma pornit în operatiunea de salvare a dispărut de pe radar, la ora 20.40, având cinci militari la bord.

Membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN): „Elicopterul IAR 330-Puma, decolat astăzi, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44”.

Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma au fost găsiți decedați. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom, precizează MApN.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, în ambele cazuri, informează MApN.

Iată și prima informare de presă a MApN cu privire la primul incident:

„Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriană, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului şi a aeronavei”.

Cât despre elicopterul IAR 330-Puma care a decolat, miercuri, în jurul orei 20,21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, acesta a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20,44, după cum a informat MApN. Pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază.

”Ultima poziţie cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaşte starea echipajului sau a aeronavei. Şi în acest caz s-au declanşat operaţiunile de căutare-salvare”, a arătat MApN.

Nu sunt încă informaţii certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR”, a mai precizat MApN..

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii