UN MIG 21 s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat

UN MIG 21 s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat

Un avion MIG 21 din dotarea armatei române s-a prăbușit, în județul Mureș, în apropierea localității Dedrad. Conform primelor informații, pilotul, Adrian Criste a supraviețuit pentru că s-a catapultat. El a fost preluat de SMURD Mureș de la Reghin și a fost transportat la București, a confirmat pentru MetropolaTV Maria Salanţa- medic-șef UPU-SMURD Târgu Mureş. Avionul decolase de la Baza Aeriană Câmpia Turzii.

Este al doilea incident cu un MIG 21, în 2021

Pe 23 februarie, o aeronavă MiG-21 LanceR tot din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii a fost implicată într-un „incident fără urmări grave”, din cauza funcţionării defectuoase a trenului de aterizare, la finalul unui zbor de instrucţie, a anunţat Ministerul Apărării, precizând că echipajul nu a fost rănit. „Conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepţia celor care execută serviciul de luptă Poliţie Aeriană, până la clarificarea circumstanţelor care au determinat producerea acestui incident de zbor”, arată MApN.

Aeronava este fabricată în Rusia și este foarte vechi. MiG-urile sovietice, aflate în dotarea aviației militare din România, au fost fabricate în anii 70-80. În urmă cu două luni, MApN anunța că toate aeronavele de acest tip au intrat în reparații.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii