Un nou proiect de lege ar putea face ca fiecare cetățean să aibă un cont bancar gratuit

Un nou proiect de lege ar putea face ca fiecare cetățean să aibă un cont bancar gratuit

Un nou proiect de lege ar putea face ca fiecare cetățean să aibă un cont bancar gratuit, unde să i se poată face plățile de natură salarială sau a beneficiilor sociale. Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative privind incluziunea financiară, prin crearea unui cont bancar gratuit pentru fiecare cetățean, a fost prezentat miercuri de parlamentarii Radu Oprea (PSD) și George Țuță (PNL).

Se preconizează că, prin modificarea și completarea Legii nr. 258/2017, Legii nr. 70/2015 și a Ordonanței de Urgență nr. 146/2002, gradul de incluziune financiară al cetățenilor se va ridica. Incluziunea financiară contribuie la creșterea nivelului de trai, la o mai mare mobilitate socială și la un sistem mai rezilient la șocul economic.

În vederea optimizării relației dintre cetățeni și stat, plata salariilor și prestațiilor sociale vor fi efectuate prin mijloace de plată fără numerar (în contul de bază), cu excepția consumatorilor vulnerabili care pot solicita plata în numerar.

Prin aceste modificări, gradul de colectare la bugetul statului va crește, iar tentația corupției în rândul funcționarilor se va diminua, potrivit B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
4.2 ° C
5 °
2.8 °
92 %
2.6kmh
100 %
lun
5 °
mar
7 °
mie
10 °
joi
10 °
vin
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii