Una dintre cele mai vizitate țări exotice elimină vizele pentru români, din 1 iunie

Una dintre cele mai vizitate țări exotice elimină vizele pentru români, din 1 iunie

Una dintre cele mai vizitate și îndrăgite țări exotice își va elimina vizele pentru români, începând cu data de 1 iunie 2024. Este o măsură de creștere a turismului, industrie de care țara depinde într-o măsură foarte mare.

Guvernul din Thailanda a aprobat, marți, o serie de prevederi legate de vize cu scopul de a atrage mai mulți turiști. Astfel, s-au discutat introducerea unor sceheme fără viză și viză la sosire, șederi mai lungi pentru studenți și reducerea nivelului de asigurare obligatorie de sănătate pentru pensionari, conform observatornews.

Începând din 1 iunie 2024, românii vor putea călători în Thailanda fără viză. Până acum, cetățenii din România trebuiau să aibă o viză pe care o putea lua online sau din aeroport, dar aceasta era valabilă doar pentru 15 zile.
Studenții străini pot sta în Thailanda maxim un an după absolvire. Ei nu vor fi obligați să părăsească țara imedoat după absolvire. În această țară sunt în jur de 40.000 de studenți străini.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke, a transmis că numărul țărilor eligibile pentru intrare fără viză va crește de la 57 la 93. Alte țări noi unde nu este necesară viza sunt: Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka şi Uzbekistan.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
26.4 ° C
27.3 °
26 °
45 %
3.1kmh
0 %
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii