Ursula von der Leyen a fost desemnată candidata PPE pentru un nou mandat la șefia CE

Ursula von der Leyen a fost desemnată candidata PPE pentru un nou mandat la șefia CE

Ursula von der Leyen, președinta în exercițiu a Comisiei Europene, a fost desemnată candidata Partidului Popular European pentru un nou mandat la șefia instituției, joi, în cadrul Congresului PPE de la București.

Liderul PNL afirmase încă de miercuri că liberalii susțin nominalizarea politicianului german pentru o nouă candidatură la președinția Comisiei Europene.

„Partidul Național Liberal susține nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. I-am spus asta în discuția pe care am avut-o înainte de începerea congresului PPE. În timpul mandatului său, Comisia a gestionat responsabil și eficient crizele ultimilor ani: pandemia, invazia rusă din Ucraina și criza energetică creată de Moscova”, declara Nicolae Ciucă.

În discursul de la București, președinta în exercițiu a Comisiei Europene a pledat pentru „o Europă pașnică, prosperă, democrată și unită”.

„În lume sunt pericole mai mari ca niciodată, agresiunea rusă a încercat să şteargă Ucraina de pe faţa pământului, războiul se află acum în cel de-al treilea an şi este mai intens ca niciodată. Vedem puterea, pericolele care se ridică, războiul din Gaza, din Orientul Mijlociu, vedem concurenţa economică agresivă din partea Chinei şi a altora şi aici, la noi acasă, Putin încearcă să rescrie istoria şi să ne conducă viitorul. Împrăştie ură, folosind războiul cibernetic din spatele ecranelor”, a declarat Ursula von der Leyen, potrivit B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii