fbpx

Vasile Dîncu: România nu va intra în niciun război în acest moment

România nu va intra în niciun război în acest moment și nu se pune problema unui răspuns militar din partea NATO pentru că Ucraina nu este membru al Alianței Nord-Atlantice, a explicat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

„România nu va intra în niciun război în acest moment. România trebuie să fie pregătită doar pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei”, a spus șeful MApN, la Digi 24. Potrivit ministrului, autoritățile nu se așteaptă în acest moment la „un război cald”.

„Nu putem să spunem cu siguranţă dacă va fi război acolo, în Ucraina, pentru că ar fi foarte mari costurile pentru Rusia dacă ar face acest lucru. NATO a anunţat prin vocea lui Stoltenberg (secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice – n.r.) că nu poate fi vorba de o intervenţie militară, pentru că Ucraina nu este membru al Alianţei, deci nu poate fi vorba de un răspuns militar. Din perspectiva asta, România şi NATO nu vor intra în război de tip militar. Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptăm”, a adăugat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a menționat, totuși, că „ne aflăm în timpul unui război hibrid”, potrivit G4Media.ro. Întrebat dacă România se așteaptă la un val de refugiați ucraineni în perioada următoare, el a spus că autoritățile se pregătesc pentru un astfel de scenariu.

„Dacă ne uităm la toate tipurile de conflict de tip militar, migraţii masive din calea războiului se pot produce şi ne aşteptăm şi noi la acest lucru, evident, chiar dacă la prima vedere unii au senzaţia că noi nu ne pregătim pentru posibile efecte secundare ale unui război. Noi ne pregătim pentru asta. Suntem pregătiţi, în acest moment, pentru o posibilă asistenţă pentru migranţi din această perioadă. Este o datorie umanitară”, a mai spus șeful MApN.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
25.1 °
22.3 °
32 %
4.6kmh
0 %
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
26 °
lun
22 °
mar
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii