Vasile Dîncu: „Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”

Vasile Dîncu: „Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, spune că România va învăța să trăiască având Federația Rusă la graniță dacă va fi cazul, însă a explicat că țara noastră va beneficia și de sprijinul aliaților într-un astfel de scenariu.

Declarația șefului MApN a venit în contextul în care forțele Federației Ruse, care au invadat Ucraina din trei părți, au capturat Insula Șerpilor din Marea Neagră.

„Practic, sigur că Rusia va fi mai aproape, dar va fi mai aproape de o graniță NATO. Nu va fi România singură care să gestioneze această apropiere a Rusiei. Va fi tratat internațional și NATO are o forță care poate descuraja orice formă de amenințare. Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”, a declarat ministrul Apărării, vineri, la Radio România Actualități.

Întrebat dacă „asta înseamnă că s-a împlinit faptul și toată lumea se va resemna cu el?”, Vasile Dâncu și-a nuanțat poziția: „Asta voiam să spun, nu cred că va fi cazul. Dacă în cazul Crimeei a fost acceptată poate prea ușor această realitate, chiar dacă Rusia a fost sanctionată, acum comunitatea internațională nu poate să valideze această situație. Sunt convins că după ce vor tăcea armele, și va vorbi diplomația, rușii vor trebui să revină la negocieri, Ucraina va reveni la statalitate de dinainte”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.9 ° C
11.6 °
5 °
60 %
2.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
5 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii